Boško Beuk

Boško Beuk

Pesme

1. Dozvoli da volim zemlju koje nema

2. K’o dva godišnja doba

3. Gužvam svoje pogužvano lice

4. Moj otac i breze

5. Stranac u tvome gradu

Biografija pesnika

Boško Beuk je rođen 1955. u Jugoslaviji. Mjesto rođenja Gornji Klakar, Bos. Brod, odrastao u Jagodnjaku, mladost proveo u Belom Manastiru. Pjesništvom se bavi od srednjoškolskih dana. Svoje prve radove objavjuje u srednjoškolskom listu kao i vojničkom. Kao petnaestogodišnjak započinje svoju muzičku karijeru u Baranji u grupi Bijele Lale. Spajajući svoju nadarenost pisanja i komponovanja do sada je objavio preko 450 muzčikih radova gdje se pojavljuje kao pjesnik, kompozitor, aranžer i pjevač. Stvarao je za mnoge domaće i strane izvođače.
Od 1991. godine gradi svoju muzičku i pjesničku karijeru po Evropi živeći u Austriji, Holandiji i zadnje godine u Španiji.
U Španiji, pored muzičkih izdanja (izdao je 7 albuma), primjećen je i kao pjesnik. Sa internacionalnom izdavačkom kućom Europa Ediciones koja djeluje u Španiji, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Engleskoj i  Americi, potpisuje Ugovor u izdavanju njegove knjige pjesama „Autentico“  (Autentičan) i novele „Testigo principal“ (Olovni svjedok).
Do sada je objavio knjigu pjesama „Zamrla duša“.
Također piše poeziju na njemačkom jeziku, na kojem je izdao 5 albuma i 1 EP.
Poliglota, govori 6 jezika.

Pogledajte ostale pesnike u rubrici