Ajla Osmanović

Ajla Osmanović

Pesme

1. Stranac kojeg je srce nekada voljelo

2. Jesen

3. Pahulje

4. Ponekad

5. Pitam se

Biografija pesnika

Ajla Osmanović je rođena 12. juna 2003.g. u Sarajevu. Učenica je Druge gimnazije Sarajevo, smjer matematičko-informatički. Još u osnovnoj školi se javlja ljubav prema pisanju kada još u trećem razredu počinje pisati, inspirisana djelima Desanke Maksimović. Učestvovala je na raznim takmičenjima na kojima je imala i ostvarenja.

Objavila je online zbirku pjesama 2020.g. pod nazivom „Proljeće moje mašte“ (link: http://online.fliphtml5.com/svjfy/mtkk/#p=1). Zbirku čine 64 pjesme podijeljene u dva poglavlja. Prvo poglavlje čine ljubavne pjesme, dok je drugo poglavlje raznih tematika. Piše u vezanom stihu obično parnom ili unakrsnom rimom. Izvor inspiracije su joj obično događaji iz života kako njenog tako i drugih ljudi, ali i priroda znatno utiče na tok njenog pisanja.

Aktivno piše, te svoje radove objavljuje na instagram stranici pod nazivom „Sarajevska Sapfa“ koja je dobila naziv po starogrčkoj pjesnikinji Sapfi.

Radila je na epu naziva „Plavi Orkestar“, no to još nije objavila. Planovi za budućnost će joj se uvijek vezati za pisanje, ali pored toga planira upisati Elektrotehnički fakultet.

Pogledajte ostale pesnike u rubrici