O nama

Sajt Prelepa poezija osvanuo je na internet nebu 2013. godine. Kao veliki ljubitelji poezije želeli smo da napravimo platformu na kojoj ćemo objaviti najčitanije pesme domaćih i stranih pesnika, kao i njihove biografije. Prvobitna namera nam je bila da zainteresujemo učenike osnovnih i srednjih škola za proučavanje poezije i da im omogućimo da sve autorske i narodne pesme iz školskog programa, kao i zanimljivosti u vezi sa životima pesnika pronađu na jednom mestu. U želji da promovišemo i damo podršku ljudima koji ulaze u svet poezije, kao i već ostvarenim pesnicima koji iza sebe imaju objavljene zbirke poezije i određena priznanja, na sajtu smo 2020. godine pokrenuli novu kategoriju »Pesnici našeg doba«. Na sledećoj stranici možete pročitati uslove za objavljivanje pesama u ovoj kategoriji. »USLOVI«

Iz godine u godinu povećavao se broj posetilaca sajta, da bi prema izveštaju Gugl analitike za 2019. godinu broj pregleda premašio četiri miliona.

Pored sajta, Prelepa poezija ima profile na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, gde ima nekoliko hiljada pratilaca.

Zahvaljujemo se svima koji posećuju i čitaju naš sajt, želimo im da uživaju u prelepoj poeziji. Takođe, želimo da poručimo današnjim pesnicima da nije teško predstaviti svoje stvaralaštvo pred onima koji istinski vole poeziju, a na našem portalu su takvi čitaoci.

Sandra Trajković Đurašinović

master profesor srpskog jezika i književnosti

urednik sajta

Dragan Đurašinović

diplomirani inženjer saobraćaja i veb-dizajner

administrator sajta