Aleksandar Saša Pešić

Aleksandar Saša Pešić

Pesme

1. Eh moj lepi zavičaju

2. Otvori prozor života

3. Letnja pesma

4. Zdravo da si moj voljeni grade

5. Kako se to kotrlja vreme

Biografija pesnika

Aleksandar Saša Pešić je rođen 19. marta 1980. godine u Svilajncu.  Nakon završene Niže Muzičke škole u Smederevu i Poljoprivredno Veterinarske škole u Svilajncu, odlučuje se ipak za muziku. Bavljenje muzikom ga u neku ruku i šalje u svet pisanja, tada pesama koje je i sam komponovao, dok kasnije odlučuje da se oproba i u smeru književnosti, i to konkretno u čitkoj, jasnoj i milozvučnoj poeziji.

Stihovi su postali sastavni deo njegove svakodnevnice, pisao je i čitao svoje stihove na raznim kulturnim svečanostima od kojih se najviše izdvajaju projekti koji su vezani za dečije manifestacije, s obzirom da u najvećoj meri piše za decu, to jest dečiju poeziju.

Za sada nema izdatu svoju zbirku pesama, u pripremi je upravo;  Zbirka poezije „Dečijih pesama“. Učestvovao je sa dosta pesama, osvajao nagrade, sa nekima i pobeđivao na raznim konkursima i takmičenjima. 

Književni pravac u budućnosti će mu svakako biti usmeren ka najmlađima, dečijoj poeziji, deci raznih uzrasta, stim što se u njegovim pesmama pronalazi i starija populacija i rado ih čita.

Pored dečije poezije, bavi se pisanjem i ozbiljnijeg materijala koji sadrže pretežno zavičajnu tematiku.

Pogledajte ostale pesnike u rubrici

1